A Lélek Bölcsessége

A modern tudomány  az ősi bölcsesség és a tiszta lelkiség  tökéletes harmóniája… 

Célunk, hogy a modern tudomány, az ősi bölcsesség és a tiszta lelkiség tökéletes- torzításmentes szintézisét hozza létre. Célunk, hogy érthető, kipróbálható és megtapasztalható gyakorlat-orientált tudást közvetítsünk.

Tiszta forrásból merítünk…

Bölcsesség alatt mi a tapasztalati úton megszerezett, szeretettel és megértéssel átitatott tudást értjük, amely nem elméleti, hanem gyakorlati síkon mozog. A tanfolyamokon természetesen az adott témák elméleti hátterét is körüljárjuk, a lényeg azonban azon van, hogy mit és milyen módon tudunk átültetni a mindennapi életünkbe. Nem elméleti tudást, hanem gyakorlatok által megélt tapasztalatokat igyekszünk biztosítani, hiszen gondolkodásunkat, viselkedésünket és világképünket saját tapasztalataink határozzák meg.

Mindenki számára nyitott és elérhető…
Aki szeretne és hajlandó tenni önmagért, embertársaiért hatékony eszközök birtokába juthat.

 Ma az emberek döntő többsége állandó időhiánnyal küzd, folyamatosan megoldandó problémák és feladatok kötik le a figyelmét, túlpörgetett tempóban, hatalmas információáradatban éli az életét. Ennek motorja a technológiai fejlődés, amely sok esetben inkább figyelemelterelés a lényeges kérdésekről, ám a mai kor emberét lényegében mégis ugyanazok a kérdések foglalkoztatják, amelyek évezredek óta az emberiség alapvető kérdéseit képezik:

Kik vagyunk? Honnan jövünk? Merre tartunk? Mi történik a fizikai testünk halála után? Legyőzhetjük-e a félelmeinket? Hogyan nyerhetjük vissza felborult testi és lelki egyensúlyunkat? Milyen eszközök állnak a rendelkezésünkre, ha szeretnénk harmóniában, egészségben, bőségben élni? Megtalálhatjuk-e a megalapozott, biztos tudáson alapuló válaszokat az élet nagy kérdéseire? A derűs, kiteljesedett élet csak kevesek privilégiuma, vagy mindenki számára elérhető?

Egy teljesebb élet felé…

A tanfolyamok segítségével lehetőségünk van saját valódi lelki természetünk felismerésére, ezáltal fejlődésünk bölcs szeretetben és minden élet szeretetében teljesedhet ki. Megérthetjük, hogy a szeretet nem csupán egy érzés a szívben, hanem egy hatalmas erő, ami az egész Univerzum motorja. Lehetőségünk nyílik megtanulni, hogyan használhatjuk a szeretet erejét mindennapi életünkben, önmagunk és mások megsegítésére, egy teljesebb, harmonikusabb és szebb élet megvalósítására, mindannyiunk örömére. Természetesen mindez csak lépésről lépésre történhet, hiszen mindenki a saját útját járja, a saját tempójában.

  • Semmit nem kell elhinned (minden kipróbálható, megérthető, megtapasztalható)
  •  Az elhangzó információk tudományosan megalapozott tényekre épülnek
  •  A megszerezhető tudás gyakorlati jellegű, a hétköznapi gyakorlatba átültethető
  • Az elhangzó javaslatok, módszerek és együtt elvégzett gyakorlatok megalapozzák a harmóniához, boldogsághoz, egészséghez és biztonsághoz vezető utat
  • A tanfolyamokon megszerezhető tudás segít megérteni önmagunkat, embertársainkat, világunkat, környezetünket, annak felépítését és működését
  • Tanfolyamaink minden Érdeklődő számára nyitottak
  •  A témák – rugalmas, összetett és elgondolkodtató jellegükből adódóan – bármely vallás gyakorlói, a lelki fejlődés valamelyik útját járó, az útjukat kereső, és a materialista szemléletű embertársaink számára egyaránt érdekesek
  • Elhallgatott tények, a nagy nyilvánosságot elkerülő kutatási eredmények, és gyakran meglepő de logikus következtetések más megvilágításba helyezhetik azt, amit a világról a legtöbben tudni vélünk

Kedves Vendégek és Látogatók!
Egy új Korszak küszöbén állunk, a Vízöntő korszakának küszöbén. A mögöttünk hagyott Halak korszaka az érzelmek próbatételének, és az egyének kiemelkedésének korszaka volt, de – mint azt mindannyian érzékeljük – struktúrája minden eresztékében recseg-ropog, és a korábbi formában fenntarthatatlanná vált. Az új korszak más lesz. Az új korszak a közösségek, az együttműködés , az egymást segítő emberek csoportjainak tere és ideje. Az új korszakra az emberiség fokozatosan hangolódik rá. Mindig vannak, akik hamarabb reagálnak, és elsőkként hangolódnak rá, és természetesen voltak, vannak és lesznek társaink, akik kivárnak, vagy egyszerűen csak később ismerik fel a rájuk váró lehetőségeket. Az Álomvölgy Meditációs Központba első sorban azokat várjuk, akik már most érzékelik, hogy a jövő nem a versengés, hanem az együttműködés és kölcsönös segítségnyújtás mentén alakítható; hogy nem csak egymással, hanem a természettel és az állatokkal is érdemes tisztelettel bánni. Itt minden résztvevő egyenrangú és egyenértékű. Pusztán azáltal, hogy megosztjuk egymással tapasztalatainkat, közösen műveljük a kertet, bográcsozunk, kenyeret sütünk a kemencében, jól elbeszélgetünk az esti tábortűznél, vagy éppen pár napra félrevonulunk a világ zajától, és saját belső énünkre figyelve igyekszünk felismerni, hogy mi is az az érték, amellyel hozzájárulhatunk a közös jóhoz, mindannyian gazdagabbak leszünk testben és lélekben. Igyekszünk távol tartani magunkat a pletykától és mások magánéletében való turkálástól. Igyekszünk egymás jó tulajdonságaira figyelni, és egymást még gondolatban sem megbántani. Ha úgy adódik, hogy valakiről mondanál valamit a többieknek, azt tedd úgy, mintha az illető is ott ülne és hallaná. Összejöveteleinket a nyugalom, a bizalom, a humor és a belső öröm hangulatában tartjuk, ahol nincs tanító és tanítvány, ill. mindannyian tanítók és egyben tanítványok is vagyunk.
Közösségi napjainkat az alábbi témakörök köré építjük fel:
Egy napos programok
Több napos programok
Elvonulások
A Lélek Bölcsessége Programjait Balogh Béla vezeti.