Érkezés: 8:30-9:30. Kezdés: 9:30. Vége: 17:00 Ebéd: A helyszínen rendelhető.

„Aki ragaszkodik a haragjához, az hasonló ahhoz az emberhez, aki forró szenet tart a kezében azzal a szándékkal,hogy megdobjon vele valakit, de csak saját magát égeti meg vele” (Buddha)

Szinte mindannyian hordozunk magunkban régi sérelmeket, fájó emlékeket. Ezek sajnos akkor is hatással vannak az életünkre és az egészségi állapotunkra, ha jó mélyre elástuk őket magunkban, és csak néha kerülnek felszínre. A folyamatosan felszínen lévők pedig olyan erővel képesek akadályokat gördíteni az életünk útjára és rombolni az egészségünket, hogy néha csak kapkodjuk a fejünket, miért és hogyan is kerültünk egyre nehezebb vagy kellemetlenebb helyzetbe.

Bocsássunk meg magunknak és mindenkinek mindent- tanították a bölcsek évezredeken át. Ez szépen hangzik, de amíg nem tudjuk a hétköznapi életünkben alkalmazni addig csak elmélet marad. A nagy kérdés az, hogy miként tudjuk ezt kivitelezni, és minél előbb átültetni a gyakorlatba? Ugyanis csak és csak ez, ami számít! Amit a hétköznapi életünkben valóban használni tudunk. Más a megbocsátás megértése és más a megélése.  Sok eseteben rendkívüli kihívást jelent megbocsátani valakinek, vagy épp saját magunknak…

A tiszta, szívből jövő megbocsájtást és/vagy elengedést gyakran sok nehézség és szenvedés előzheti meg… de milyen felszabadító érzés, ha sikerül ezeket a terheket letenni… Gyakorlatorientált tanfolyamunk célja saját tapasztalatokon alapuló hatékony  technikák átadása. Természetesen a megbocsátás és elengedés lelki és tudományos hátterét is ismertetjük, DE a hangsúly ezen a tanfolyamon a gyakorlaton a lehetséges hogyan-on van.

A hétköznapi életből vett valós példákkal, személyes élményekkel vezetünk végig a lehetséges első lépések megtételétől egészen a megkönnyebbülést és fellélegzést hozó megbocsátásig.

A tanfolyam során a következő kérdéseket járjuk körbe:

  • A megbocsájtás és elengedés lelki és tudományos háttere
  • Bölcsességek, iránymutatások a megbocsájtás és elengedés témájában
  • Elfogadás- Változás/változtatás -Elengedés
  • Megbocsájtás és elengedés a gyakorlatban (szülő – gyermek kapcsolatok és konfliktusok, párkapcsolatok, munkahelyi problémák, anyagi problémák kezelése, féltékenység kérdése, meditációk, technikák, gyakorlatok)
  • Interaktív blokk, kérdések és személyes tapszatalatok megbeszélése

Oktató: Balogh Béla
Helyszín: Piliscsaba, Álomvölgy

Az egésznapos workshop díja: előreutalással: 12.000.Ft